Drum making Day

je eigen drum afgestemd op jou

Heb jij net als ons al een hele poos je eigen drum willen hebben? 

Een drum die helemaal op jou is afgestemd, die met jou is verbonden, door jezelf is gemaakt met hart & ziel en jou ondersteund in jouw processen 

Dan is deze dag wellicht voor jou! Het maken van een drum is niet alleen een leuke dag, maar een heel innerlijk proces waarmee jij, door het bouwen, je met de drum verbindt en deze er is om jou op je pad te begeleiden. Als je een drum ergens koopt, zal dit wellicht anders zijn. Maar doordat je deze stap voor stap zelf bouwt en er wellicht je eigen draai aan geeft wordt deze verbonden met jouw energie en gaat deze mee in de processen die jij nog mag aankijken op een liefdevolle manier. 

Een maatje die met je meeloopt, die er altijd is, die je helpt dingen los te laten en je te verbinden met de innerlijke wereld. 

Making Your own Drum

Van harte welkom op onze Drum making Day! 

Met een kleine groep gaan wij één dag aan de slag om samen jouw magische drum te bouwen. Een dag vol verbinding, voelen, warmte, gezelligheid, ruimte voor een lach en een traan, persoonlijke begeleiding bij uitdagingen, doorzetten, aankijken en spiegelen. Als je naar huis gaat neem jij je persoonlijke drum & drumstok mee naar huis en je zult deze waarschijnlijk net als ons niet meer los willen laten, omdat deze je zoveel liefde, plezier en geborgenheid geeft!

About

the

day

 

Om 09:30 uur heten Erna & Lindsay je van harte welkom en staat de koffie en thee voor je klaar.

Om 09:45 uur gaan we starten met een kort begeleide meditatie om even lekker te landen op de plek waar we zijn.  Daarna gaan we aan tafel en mag je kennismaken met jouw dierenvel. In een afstemming maakt jouw hart verbinding met je gekozen huid welke je mee op reis neemt en je een kijkje geeft in zijn/haar wereld, maar je ook laat voelen welke energie deze je gaat brengen. Daarna gaan we van start met het bouwen van je drum onder begeleiding van Lindsay en Erna.

 Rond 12:30 uur staat er een soepje, belegde broodjes & een salade voor je klaar en is er ruimte om te lunchen en om evt. even te wandelen, te zitten of tijd voor jezelf te pakken.

      Om 13:30 uur starten we weer met een korte drumsessie op de moederdrum en andere drums die er zijn om uit te proberen. Zodat jij de feeling krijgt van het drummen en je weer in de focus & verbinding komt.

Om 14:00 uur gaan we daarna weer verder met het bouwen van onze drum en in de middag staat er wat lekkers klaar voor iedereen.

Rond 16:30 uur sluiten we samen onze dag in verbinding af en kijken of de drum al van zich wil laten horen.  

Om 17:00 uur nemen we afscheid van elkaar en wie weet zien we elkaar weer om te drummen samen of omdat je zo de smaal krijgt te pakken dat er er nog een wil maken.

Wie zijn wij?

Erna Scheltus

Gezins- Kinder- & Persoonlijk Therapeut

De Kleine Indiaan | www.dekleineindiaan.nl

Berkhout, Noord-Holland

Lindsay Vek

Energetisch Bewustwordingscoach voor de gevoelige mens

Lindsau Vek | www.Lindsayvek.nl

Rucphen, West-Brabant

Voor welk soort drum kies je?

Hier is de collectie van 2023 met de huiden waarmee we werken. 

We hebben afstand genomen van Hert, omdat er bij de inkoper signalen waren van dierenleed. Natuurlijk willen wij hier geen onderdeel van zijn. Dus daarom geen Hert meer in onze collectie. Was je gevoel wel al gevallen op werken met Hert? Dan kunnen wij je de Eland zeker aanbevelen. Deze heeft dezelfde zachte energie. 

We hebben de huiden hieronder van ‘heftig / dominant naar zacht’ gezet in energie om je een idee te geven hoe de zielsenergie van de dierengroep door werkt in je drum. Dan kun jij kijken wat je nodig hebt, een ‘coach’ die je over de uitdagende paden begeleid of juist meer zachtheid? 

Buffel met vacht

Buffel is een Spirit Creature. Er wordt door de Indianen al eeuwenlang met de Buffel gewerkt, zowel spiritueel als op andere vlakken.

De Buffel geeft je overzicht, deze laat je in de verte kijken, heel aards maar ook spiritueel. Hij geeft je een andere blik op het geheel. Deze leider neemt je mee en spoort je aan, hij is bedachtzaam en wijs en accepteert geen smoesjes. Hij neemt je mee in de stappen die je te zetten hebt. Zijn energie is minder toegankelijk dan de andere dieren en soms wat afstandelijk, maar deze doet dat alleen maar om te zorgen dat hij jouw dingen kan blijven leren en jij echt je stappen zet. 

Buffel is een ander dier dan de Bizon, maar soms kan de betekenis voor beiden gelden. Deze betekenis/boodschap is puur van deze huid.

Paard met vacht

Gaan! Het paard zet je aan tot beweging actie, kom in beweging. 

Hij spiegelt en laat je naar jezelf kijken, hij zal je liefdevol begeleiden, maar ook duwen als je iets uit de weg gaat. Hij komt soms met zijn snuit tegen je gezicht aan om te knuffelen en te laten weten dat hij er is, maar ook om je weer te laten herinneren wat je aan het doen was. En gaat uitdagingen niet uit de weg.

Dit groepsdier kan heel zacht zijn maar ook confronterend. Het paard heeft een aanwezig karakter.

Geitenhuid met of zonder vacht

Onstuimig! De geit heeft een karaktertje, klein maar zeker niet onderdanig. Deze laat je je weg lopen en confronteert je als je iets uit de weg gaat. Dan kan ‘ie heel bokkig zijn en tegen je aan rammen met zijn zijkant. 

De geit laat jou je pad lopen in bochtjes en bokkesprongen, hij is heel speels en soms ook onbezonnen. De energie van de geit is lichtheid en soms als nodig serieus. 

Wil je stappen zetten? Dan is de geit net als paard een hele mooie keuze, iets minder heftig in grootsheid, maar zeker helpend!

Eland

De Eland laat je voelen hoe deze eruit ziet als dier: grondend, stabiliserend, zakken in je lichaam en in ruststand komen.

‘Zorg eens goed voor jezelf’ is zijn boodschap. Dit is je coach, hij begeleid je en geeft je adviezen en laat je anders nadenken vanuit een oude wijze gemoedelijke mannenenergie.

Je merkt de zachtheid en liefde erdoorheen, maar zeker ook de wijsheid. Hij is mooi aards en laat je naar binnen keren voor de rust en overzicht. 

Schaap

Het schaap laat je landen in je lichaam, voetjes op de grond, zachtheid maar met een randje/doel. 

Schaap zal je helpen richting te bepalen, begeleiding geven, deze zal je uitdagen in de vrouwelijke en mannelijke energie die je teveel of te weinig hebt en laat je je plaats bepalen in de groep. De ene keer volgzaam en de andere keer de leiding nemend. 

Schaap brengt je snel naar je kern en verbindt alle lijntjes met elkaar. Deze laat je echt centreren en stil zijn in het midden. 

Koe

Wil jij zachtheid voor jezelf? In het vrouwelijke of mannelijke?

Wil je je eigenwaarde behandelen, leren goed voor jezelf te zorgen in liefde, zachtheid en rust?

Jezelf toestaan om te ontspannen, zachte aanraking, tederheid, landen, thuiskomen, maar ook vanuit die plek je verbinden met je innerlijk kind en de speelsheid aankijken? Dan is de koe voor jou.

Wanneer en Waar zijn de DRUM MAKING DAY'S?

Drum making Day
6 april 2024
Berkhout

Deze dag ga je je eigen drum en drumstok maken, inclusief alle materialen, lunch, hapjes en drankjes tussendoor. Je wordt energetisch en praktisch begeleid door Lindsay en Erna.

Locatie Berkhout

Drum making Day
21 september 2024
Rucphen

Deze dag ga je je eigen drum en drumstok maken, inclusief alle materialen, lunch, hapjes en drankjes tussendoor. Je wordt energetisch en praktisch begeleid door Lindsay en Erna.

Locatie Rucphen

Drum making Day
november 2024
Berkhout

Deze dag ga je je eigen drum en drumstok maken, inclusief alle materialen, lunch, hapjes en drankjes tussendoor. Je wordt energetisch en praktisch begeleid door Lindsay en Erna.

Locatie Berkhout

Wat zeggen de deelnemers over hun ervaringen tijdens deze dag?

Janine
Janineen haar geitendrum
Lees verder
Wat was het een prachtige dag zaterdag! Er wachtte me een hartelijk ontvangst en daarna was het even tijd om te landen. Een mooie meditatie en daarbij al heerlijk het geluid van een drum! Jullie legden rustig uit hoe de dag eruit zou zien en daarna mochten we ons frame kiezen, op gevoel! En daarna mocht ik kennis maken met mijn huid, de huid van geit. Ik legde mijn handen erop en voelde dat het klopte en dat bleek ook uit de mooie boodschappen die ik van jullie mocht ontvangen! En daarna konden we aan de slag. Het was hard werken maar het was het meer dan waard. Aan het eind van de dag was ze ‘geboren’, mijn drum! Ze voelt als een pittige, oude en wijze dame! De reis van begin tot eindpunt was ook een reis naar binnen. Momenten van stilte en rust ervaren, maar ook veel oude beelden gezien en gevoelens gevoeld van al die keren dat ik mezelf aan de kant zette. Het heeft veel in me geraakt, en toen ik zondag voor het eerst de klank van mijn drum mocht horen stroomden de tranen dan ook rijkelijk. We zijn de hele dag voorzien van lekkere tussendoortjes, super fijn dat daarbij ook heel goed rekening gehouden is met mijn intoleranties. We mochten ook genieten van een smakelijke en voedzame lunch en er was ook tijd om even lekker te wandelen. Jullie betrokkenheid gedurende de dag was heel fijn, mooi hoe jullie de helpende hand boden maar ook aanmoedigden om nog even zelf door te gaan. Ik zie deze dag als een cadeautje aan mezelf en met de drum in huis zal ik er nog vaak aan terug denken! Nogmaals dank jullie wel voor deze prachtige dag! ❤️
Vanessa
Vanessaen haar paardendrum
Lees verder
Ja mijn drum is geboren❣️ Wat een mooie ervaring, dat het zo intens zou zijn had ik niet bedacht. De dag heb ik als warm en liefdevol ervaren. Ontspannen, gelachen en gehuild en heerlijk gegeten Dat uiteindelijk de paardenhuid mij koos was even wennen en toch zo passend. Het heeft bij mij een diepere innerlijke laag geraakt. Een compleet gevoel. Het proces van “hoe het hoort “naar “zo voelt het goed” met de nodige uitdagingen is zo gaaf! En fijn met jullie begeleiding erbij ondersteunend en liefdevol naar ieders proces.
Jacqueline
Jacquelineen haar paardendrum
Lees verder
Ik was al een tijdje op zoek naar een fijne plek om een trommel te maken en toen ik een bericht op Facebook zag van Lindsay en Erna was de keus snel gemaakt. Ik ken Lindsey van eerdere trainingen en ervaar haar als een hele warme, wijze en lieve vrouw met wie ik graag mijn druk wilde maken. De reis begon al met de vraag welke huid ik graag wilde met de bijbehorende uitleg van de dieren. Heel bijzonder en ik wist gelijk wat ik wilde. Best bijzonder voor een twijfelaar. Dagen voordat we zouden beginnen, kreeg ik in m’n droom al bezoek van mijn gekozen dier. Dat was een bijzondere ervaring want het had een duidelijke boodschap voor mij. En ja natuurlijk twijfelde ik er aan en duwde het weg, maar op het moment dat mijn huid voor me lag, wist ik zeker dat ik het niet verzonnen had. Het maken van de drum zelf is een hele happening - neem vooral een paar pleisters mee. Als je ze niet op je vingers nodig hebt, kun je ze altijd nog even op je ziel plakken 😉 Het was echt een fantastische ervaring op een evenzo fantastische plek in Rucphen. Overigens maakte mijn drum bijna geen geluid en ik vond het niet mooi. Het kost wat tijd voordat mijn drum en ik aan elkaar gewend of liever gewaagd zijn. Het begint nu na 3 weken steeds mooier te klinken. Maar ook hier word je op een fijne manier begeleid. Wil jij al langere tijd je eigen drum? Luister naar de roep van je ziel ❤️
Susan Laura
Susan Lauraen haar geitendame
Lees verder
Wat een prachtige en waardevolle reis heb ik gisteren mogen maken tijdens deze drum making workshop. Onder warme, liefdevolle & bezielde begeleiding van Erna en Lindsay. Op een beeldschone locatie aan de rand van het bos. Fijne, warme, open vrouwen die vanuit hun authentieke zelf ondersteunden van begin tot eind in dit prachtige proces. Aan alles was gedacht, de lunch en tussendoortjes gezond, rijkelijk gevarieerd en met zoveel liefde bereid. Werkelijk álles klopte. Een dag met een gouden randje. En iedereen ging naar huis met haar perfecte drum, wauw. Aanrader!
Vorige
Volgende

Yes ik wil deelnemen! Wat is mijn investering?

DRUM MAKING DAY

De Drum making Day duurt een hele dag van 09:30 – 17:00 uur, waarbij je spiritueel, emotioneel en technisch wordt begeleid door Erna & Lindsay in het maken van jouw innerlijke reis.

De investering voor deze dag en het maken van jouw eigen drum is € 249, dit is inclusief alle materialen, begeleiding van Erna & Lindsay, koffie/thee, uitgebreide lunch, lekkere hapjes en drankjes en drummen op de moederdrum.

Betaal volledig

249
 • Je gekozen vel
 • Alles voor de drum
 • Uitgebreide lunch
 • hapjes & drankjes
 • Volle workshopdag

Betaal in 2x

124,50
 • Je gekozen vel
 • Alles voor de drum
 • Uitgebreide lunch
 • hapjes & drankjes
 • Volle workshopdag

Betaal in 3x

83
 • Je gekozen vel
 • Alles voor de drum
 • Uitgebreide lunch
 • hapjes & drankjes
 • Volle workshopdag

Hoe is het gevoel als je je eigen drum hebt gemaakt?

Het is bijna onbeschrijfelijk, zo mooi. Tijdens het bouwen wordt je op allerlei momenten uitgedaagd en rijzen er diverse gevoelens, vragen, spiegels en grappige Oh Ja’s! op. Je kunt jezelf tegenkomen, het kan gaan dat je denkt: ik wil niet meer! Het kan zijn dat je keihard moet lachen om jezelf of om elkaar, maar ook momenten van stilte en doorvoelen en ontdekken. 

Een mooi natuurlijk proces met een lach en een traan. 

De laatste rondes zijn aantrekken, aantrekken en nog eens aantrekken en dan denk je wellicht: ik wil niet meer! Maar het ook dat je perfectionisme naar boven rijst. Als ie dan uiteindelijk klaar is, en je hebt je eigen gebouwde kindje in je handen dan straal je van oor tot oor! Trots als een pauw en helemaal verliefd! Dit is een dag om nooit te vergeten! En wetende voor jou: je blijft pingelen en tokkelen met je handen op je drum. Even aanraken, samen zijn en elkaar ontdekken. En dat is het leuke van zelf je eigen drum maken omdat je dit samen hebt gedaan. 

Is het jouw droom om ook een eigen drum te maken?
Wees welkom!

Heb je al een drum gemaakt en wil je nog samen werken aan je drum met allerlei materialen?
Informeer naar de mogelijkheden!


Veel liefs, Erna & Lindsay

Contact

Voor vragen over de Drum Making Days kun je contact met ons opnemen via de volgende contact gegevens:

Locaties

Lindsay Vek - Centrum voor Bewustwording, Gevoeligheid & Ontspanning
De Brand 25
4715PS Rucphen
info@lindsayvek.nl | 06-16500933
https://lindsayvek.nl/

De Kleine Indiaan - Erna Scheltus
Kerkebuurt 224
1647 MJ Berkhout
contact@dekleineindiaan.nl | 06-23006550
https://www.dekleineindiaan.nl/